HISTORIEK

D'n Opvang

 

Oudercrèche D’n Opvang is ontstaan uit de ouderwerkgroep van Het Ontmoetingshuis Oostende. Zij signaleerden de hoge drempels en het gebrek aan flexibiliteit in de reguliere opvang, vooral voor niet-werkende of kansarme ouders.

 

Vanuit deze analyse is het idee gegroeid om een crèche op te richten voor en door ouders. D’n Opvang biedt zowel een antwoord op het tekort aan kinderopvang voor werkende ouders als op de hoogdrempeligheid voor niet-werkende ouders.

 

Het huisreglement is in samenspraak met ouders opgesteld. Er zijn ook dagelijks 4 flexibele plaatsen. Deze worden dag per dag ingevuld door ouders die afspraken hebben en op het laatste moment opvang zoeken.

 

Daarnaast worden in D’n Opvang 9 jonge ouders opgeleid tot kinderverzorger in samenwerking met het OCMW, de VDAB, het Vesalius Instituut Oostende en de POP-cel. Deze ouders kunnen hun kinderen meebrengen naar de crèche tijdens hun opleiding.

 

D’n Opvang is van start kunnen gaan met de steun van het Kinderarmoedefonds van de Koning Boudewijnstichting en de Provincie West-Vlaanderen.

 

Het project wordt wetenschappelijk geëvolueerd.